"They say: Don’t meet your heroes, they will only disappoint. Maar als je held f#cking Patricia Field is, kan ik bij deze bevestigen dat haar ontmoeten boven mijn verwachtingen was.

We gaan even terug naar de eind jaren negentig. Mijn eerste keer naar New York, samen met mijn vrouw Haidy. Ons hotel was in de wijk SOHO. De wijk SOHO was toen bezet met kunstenaars, muzikanten en hier ontstonden de eerste zogeheten ‘IT’ girls.

Tijdens een van onze verkenningstochten door New York, liepen Haidy en ik een straat in en viel ons oog gelijk op een kleurrijk gebouw met dito mensen die voor de deur zaten te genieten van de zon. Daar moesten we natuurlijk naar binnen!

Bij binnenkomst vielen we van de ene in de andere verbazing. Waanzinnig creatieve mensen die er bijna uitzagen als kunstobjecten, liepen rond om je te verwelkomen en vervolgens kledingstukken te laten zien waarbij je twee keer moest kijken of het wel daadwerkelijk kleding was. Dit was onze eerste ontmoeting met het merk ‘Patricia Field’.

Later heeft Patricia Field gewerkt als head costume designer voor alle vijf de seizoenen van Sex and the city, een serie die onbetwistbaar de kijk op streetfashion heeft veranderd. Field heeft ook Ugly Betty, Devil wears Prada en Janet Jackson op haar naam staan; just to name a few. Ze heeft hiervoor vijf grammy nominaties gekregen, met een win, en is genomineerd voor een Oscar.

Nu, bijna 22 jaar later, zijn we in april samen met onze dochter Zoë naar New York geweest. De herinnering aan de kunstzinnige Field experience zaten bij Haidy en mij nog sterk in ons hoofd en wilden dit graag met onze dochter delen. Dus 22 jaar later gingen we weer op bezoek, dit keer naar haar gallery in East Village, en waren we alledrie verbaasd dat the woman herself, Patricia Field, daar aanwezig was. Field, nu dik in haar zeventig met felrood gekleurd haar, heette ons welkom en we raakten aan de praat. We hadden een click en er volgde een gesprek van meer dan twee uur over van alles; voornamelijk over KINKI maar ook over onze visie op onze bedrijven, de toekomst van haar collectie enz.

Wat me het meest bij is gebleven van het gesprek is dat ze a) helemaal weg was van Kinki en ons meteen ging volgen op Instagram en b) dat ze op haar zeventigste nog steeds opzoek was naar haar volgende persoonlijke uitdaging. Age really is just a number.

Dus als je ooit in New York in East Village bent, ga dan zeker even langs Patricia Field to meet one of my heroes.

Mark Melief

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print