"Zoals ik in een eerdere blog schreef, zijn we binnen Kinki flink aan het trainen. Dit doen we altijd wel, maar nu is het toch wat specialer. We hebben ex-Sassoon mensen laten overvliegen vanuit Engeland en Korea. Deze hebben we de afgelopen 5 weken op en af mogen ontvangen. Super om onze jonge talenten te zien werken aan hun basis, maar ook de wat oudere garde ging weer even terug naar zijn roots.

Als je je wilt verbeteren in het vak, moet je zo nu en dan weer terug naar de basis. Het mooie is dat na de herhalingen van de basis, je weer nieuwe inzichten krijgt. Wat wij doen is het vervolgens vertalen naar “the taste of Kinki”, wat dan weer geuit wordt via onze cursussen intern en bij L’Oréal Professionnel. Het zou arrogant zijn als je blijft denken dat vooruitgang enkel bestaat door vooruitgang. Een stap terug en vervolgens een nieuwe richting op zonder dat je je dna verliest, is een mooi iets en houdt je scherp.

 

Als je je wilt verbeteren in het vak, moet je zo nu en dan weer terug naar de basis

Op het moment van schrijven zitten we in de stylingsfase. Deze training is gewijd aan het opwaarderen van je knipcoupe met de juiste stylingsproducten. Naast onze eigen producten valt de nieuwe Tecni.art range binnen het Kinki team ook erg in de smaak. Het ervaren van nieuwe inzichten in het stylen en restylen geeft ook inzicht in nieuwe vormen en texturen en dat is een groot onderdeel van ons vak.

Zelf ben ik altijd van mening geweest dat een goed geknipte coupe niet afhankelijk mag zijn van borstels en tangen. Zo’n stelling blijft me uitdagen en houdt mij scherp. Daarnaast vind ik het ook gaaf om klanten de mogelijkheden te laten zien dat je verschillende coupes kunt maken d.m.v. producten vanuit die ene, enkele knip. One cut, more styles.

Dit laatste betekent juist dat borstels de derde hand van de kapper gaan worden en dat producten de handvatten zijn in het restylen. Ik kan niet wachten om al deze inzichten en ideeën samen met het Kinki team met vakgenoten te delen. Inschrijvingen gaan via L’Oréal Professionnel."

Mark Melief

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print