Ik heb de persoonlijke evaluaties met mijn team weer achter de rug en deze geven altijd veel wederzijdse voldoening. Mijn medewerkers hebben een moment om hun wensen te bespreken en ook mijn wensen komen aan bod. Ik geloof niet in hiërarchie op de werkvloer, maar in gelijkheid in zijn totaliteit.


Vrijwel altijd ontstaan er tijdens onze een-op-een evaluaties geweldige ideeën en krijgen we beiden een hoge dosis energie van elkaar.
En daar wil ik even bij stilstaan. Energie geven én terug ontvangen, is voor mij één van de belangrijkste speerpunten. Ik geef zelf graag veel energie, dit in de vorm van training, uitdagende doelstellingen bedenken, samen praten, wensen proberen te vervullen en iedere dag hoop ik minstens 2 keer hard te lachen, samen met mijn mensen. Positiviteit....daar brandt mijn accu op!

Aan de andere kant verlang ik ook naar energie!
Dit zomaar krijgen, vind ik overigens niet vanzelfsprekend, maar ik zoek er wel echt naar!
Als je steeds degene bent die alleen maar energie gééft, dan raakt het uiteindelijk simpelweg op! Het vlammetje gaat uit.
Ik zou persoonlijk niet lang kunnen samenwerken of samen zijn met mensen die alleen maar energie némen. Die mijn energie als vanzelfsprekend ervaren, die nooit extra moeite willen doen, die zich gedragen alsof ze vlak voor hun pensioen zitten. Ik ben allergisch voor dit soort gezapigheid.

Mijn mensen kies ik daarom zorgvuldig uit. Het zijn mensen die niet in de kar blijven zitten, als ik deze de berg op moet duwen. Maar eruit springen om mee te duwen!

De energievreters daarentegen zijn al moe voordat de dag begint. Ze klagen graag, hebben overal een (negatieve) mening over en komen altijd iets tekort. Maar ze vinden vooral dat ze óveral recht op hebben....maar dit zonder extra inspanning.

Godzijdank wentel ik mezelf onder in energie gévers! Ik ben zuinig op ze, ze zijn kostbaar en we hebben elkaars energie nodig! Zowel privé als zakelijk loop ik met een grote boog om de energievreters heen, al duurt t vaak even voordat je ze herkent.

Warme groet,
Petra

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print