Als er niet zo veel verdriet achter schuil zou gaan zou je denken dat de hashtag #metoo een nieuwe trend zou zijn.

Vooropgesteld: ik verafschuw het misbruiken van een machtspositie en het niet respecteren van persoonlijke grenzen. Maar wat me wel van het hart moet, is dat ik het best opmerkelijk vind dat men elkaar zomaar openlijk mag beschuldigen van aanranding, verkrachting en seksuele intimidatie. Beschuldigen zonder dat de andere persoon überhaupt hiervoor veroordeeld is. Je mag dus naam en toenaam in de openheid noemen, zonder dat er bewijs is geleverd en veelal ook zonder dat er überhaupt iets bewezen kan worden. En dat gewoon direct in de openbaarheid.

Want wat nou als men ten onrechte hiervan beschuldigd wordt? Het is één van de zwaarste beschuldigingen die voorgoed blijft kleven, je zit ineens in een positie dat je een tegendeel moet gaan bewijzen.
Ik wil hiermee bekendmakers en klokkenluiders absoluut niet bagatelliseren of ontmoedigen! Oog om oog, tand om tand wanneer men mij of een dierbare onrecht zou hebben aangedaan. Maar ik stel me ook situaties voor waarin het publiekelijk schandpalen van een persoon op wraak berust kan zijn.

Lastig dus, enerzijds wil je bovengenoemde genadeloos afstraffen en anderzijds niet eerder nadat deze bewezen schuldig is.
Misbruiken van machtsposities komen in alle lagen van de bevolking voor, dus vast ook in ons kappersvak. We kunnen wel situaties bedenken wanneer dit zou kunnen voorkomen. Het schijnt een dierlijk iets te zijn, las ik onlangs. Wellicht dat goede voorlichting op scholen over de grijze vlakken in deze ook helderheid kan geven. Hoe gaan we met elkaar om?
Ik wens iedereen gerechtigheid voor diegene die het verdienen en lieve allemaal: blijf elkaar knuffelen en positief gewenst aanraken… omdat deze warmte soms zoveel sterker is dan een vluchtige handdruk.

Warme groet!
Petra

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print