Het zal vast velen bekend voorkomen, maar ook ik leef soms voornamelijk van afspraak naar afspraak. Mijn dagen worden dan geleid door mijn agenda en ik zet tegenwoordig meerdere wekkers per dag om afspraken niet te vergeten. Ergens gaandeweg zijn we in een stoptrein gestapt waarvan blijkt dat het een sneltrein is zonder tussenstops en waarin steeds meer mensen bijkomen. Waar zit ook alweer die handrem?

Best lastig soms om je tijd en energie goed te verdelen tussen werk en privé. En dan nog maar niet te spreken over alle verantwoordelijkheden die soms zwaar kunnen drukken. Van mama zijn, werkgever, trainster, gever, huishoudster, Chef de cuisine ?, vriendin...en oja, ik ben ook nog zoiets als getrouwd. 

Ik ben INTENS dankbaar voor alles en iedereen om me heen, dat is zónder twijfel en het is heerlijk om 'nodig' te zijn, maar minimaal 1 keer per jaar moet ik er even uit, wil ik dit allemaal even ontsnappen. En dan heb ik het niet over een vakantie met partner. Nee, ik wil dan echt helemaal in m’n eentje weg. Aju paraplu, toedeloe en dikke doei! 

Een week geen enkele verantwoordelijkheid, geen wekkers, geen agenda, geen trainingen, geen ge-mama, geen zaak, geen was, geen 'moeten', gewoon even géén mensen waar ik aardig/lief/begripvol/succesvol voor moet zijn.  Afgezien van het feit dat Marcel mijn absolute soulmate is, blijft hij gewoon thuis. 

Mijn reis ging naar Gran Canaria en ik verbleef op een heerlijk groot kuurresort aan zee, in m'n eentje! Dat is overigens wel een tip voor 'tijdelijk sociaal gestoorden' zoals ik. In kleinere hotels voel je je al snel bekeken en in grotere drukke resorts kun je tenminste opgaan in de massa. Men ziet mij niet en ik zie hen niet! En mijn 'I kill you' blik houdt ook alle vrijgezelle mannen en iets te sociale dames (op zoek naar een nieuwe bff) op veilige afstand. 

Afijn, hele lange dagen op een strandbedje in de zon, boeken lezen waar ik nooit aan toe kwam, eindeloos staren naar de branding. Me laten masseren in de Spa. Met niemand rekening houden, vooral niemand hoeven te vermaken! Na een paar dagen (die vooral ook uit slapen bestaan) komen de ideeën vervolgens weer langzaam op gang. 

Het is goed om af en toe even van een afstand te kijken naar alles. Even UIT die sneltrein te stappen! Zit ik nog op de goede weg? Zijn mijn keuzes nog de juiste? Waar word IK ook alweer blij van? Om vervolgens geleidelijk aan weer nieuwe inspiratie te krijgen voor mijn trainingen en mooie plannen te maken voor mijn salon. Niet te vergeten een leukere hippe mama te zijn voor mijn kids en een echte Wendy van Wanten voor mijn man. 

Lieve drukke allemaal, ik gun iedereen een weekje volkomen NIETS doen! Op jezelf zijn! Een weekje niet hoeven te communiceren, niet commercieel te hoeven zijn, niet altijd vriendelijk te hoeven zijn. Het versterkt je eigen IK. Je weet weer wie je wél ...en wie je niet mist, waarom je ook alweer doet wat je doet en bent wie je bent. 

Warme groet X,

Petra

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print