"Ten eerste een fantastisch en vooral gezond 2018 gewenst. Voor mijzelf kan ik zeggen dat ik ontzettend veel zin heb in het nieuwe jaar, waarin ongetwijfeld weer voldoende uitdagingen liggen. Toch zou de titel van deze blog vermoeden dat 2018 meer uitdagingen kent dan gewenst. Laat ik het even uitleggen.

Ik verwacht dat 2018 een moeilijk jaar gaat worden. Ondanks de aantrekkende economie en het feit dat de consument bereid is haar portemonnee verder open te trekken, zullen ondernemers tegen een aantal zaken aanlopen. Even de feiten op een rijtje. Consumenten bezoeken onze salons weer wat vaker (bezoekfrequentie gaat omhoog) en zij zullen meer geld besteden per bezoek. So far so good. Maar er is een ander fenomeen dat zich dit jaar zal laten gelden en dat is de krapte op de arbeidsmarkt.

Degene die actief zijn op social media, hebben gezien dat er via deze kanalen al direct begonnen is met het werven van personeel. Facebook is zowat ontploft. Het kan natuurlijk zijn dat ondernemers medewerkers zoeken omdat het team moet worden uitgebreid, maar het kan ook zijn dat teamleden hebben besloten het bedrijf te verlaten, omdat er bij een andere onderneming meer rekening wordt gehouden met hun persoonlijke wensen. Dat kan salaris zijn, maar ook de wens om inkomen en het gezin beter in balans te brengen.

Wat ook meespeelt is dat de millennials (geboren tussen 1980-2000) behalve vrije tijd om te socialisen ook enorme behoefte hebben aan zelfontplooiing. Zij willen zichzelf ontwikkelen en van betekenis zijn. Concreet bekent dit dat ondernemers moeten investeren in educatie. Dat is alleen maar iets om toe te juichen natuurlijk, maar houd wel rekening met deze kosten.

Daarnaast zal er ook naar salariëring gekeken moeten worden. Een krappe arbeidsmarkt leidt vaak tot een andere manier van (extra) belonen. Dit is nodig om teamleden tevreden te houden en te zorgen dat zij niet gaan solliciteren. In de achterliggende jaren was de nood om te solliciteren niet zo hoog, omdat de zekerheid van een vaste baan zwaarder woog dan meer salaris. Dit is nu omgekeerd.

Het is dus meer dan noodzakelijk om met het team samen te gaan bespreken hoe 2018 eruit zal gaan zien en wat hun persoonlijke wensen zijn. Wees er zeker van dat aan de kostenkant van de onderneming rekening moet worden gehouden met hogere uitgaven. Daarom is het belangrijk om een goede prognose te maken voor 2018 en zeker de behandelprijzen te verhogen in 2018. Het risico is anders dat de omzet in 2018 zal stijgen, maar de onderneming daar niet van mee profiteert. Daarom verwacht ik een moeilijk jaar voor degene die niet onderneemt en denkt dat alles bij het oude blijft in 2018."

Richard

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print