"Onlangs werd ik uitgenodigd voor de opening van een nieuwe kapsalon in Poeldijk. Niet dat het om een geheel nieuwe salon ging, want de kapsalon van Mary Heuchemer bestaat al sinds 1960 in Poeldijk. Nee, het gaat over een groot nieuw pand met prachtige parkeerplaatsen ervoor. Een kapsalon die in Amsterdam of andere grote steden niet zou misstaan. Maar het staat in Poeldijk. Wat een lef!

Maar Mary is niet over een nacht ijs gegaan. Na jarenlang een gevecht met de gemeente te hebben gevoerd, heeft ze gewonnen en is ze aan de slag gegaan. Niet murw gebeukt door tegenslagen, maar de mouwen opgestroopt. Zoals een echte ondernemer doet. Samen met Marie-Louise, haar dochter en medevennoot, heeft ze een waanzinnig mooi concept geschreven en dat zeer zorgvuldig uitgerold binnen het bedrijf. Om je vingers bij af te likken.

Waarom ben ik nu zo trots op Mary? Dit leg ik graag uit. Mary is op latere leeftijd bij de Business Factory gaan studeren. Binnen 3 jaar heeft Mary een Masteropleiding en een MBA afgerond. Ook Marie-Louise heeft bij de Business Factory een Masteropleiding afgerond. Het plan om het oude bedrijf te verplaatsen naar een nieuw pand bestond al, maar de dames wilden zich eerst bekwamen in het ondernemerschap en zijn gaan studeren. Zeer verstandig, want door een goede visie, missie en strategie te bepalen hebben zij een toekomstbestendige onderneming kunnen opzetten. Een onderneming met een eigen identiteit, wat Heuchemer kappers tot een begrip in het Westland heeft gemaakt. Deze aanpak, de juiste volgorde van ondernemen, is een voorbeeld voor velen.

Kortom, de kappersbranche heeft er weer een pareltje bij.  

Met collegiale groet,

Richard

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print