Duurzaam ondernemen, gezond werken en tegelijkertijd geld besparen? Volgens studenten en docenten Allround Kapper van MBO College Zuid kan dat. De vakopleiding, onderdeel van het ROC van Amsterdam, doet mee aan het Europese project Green Salon. Allround Kappers in opleiding Debbie en Lisette delen hieronder in de eerste blog graag 3 tips met je.

Tip 1
De eerste tip lijkt heel simpel en dat is het ook. De resultaten kunnen verbazingwekkend zijn. Zet een vaas neer en deponeer daar een maand lang de verf in die overblijft na een behandeling. Natuurlijk hebben Lisette en Debbie dit zelf uitgeprobeerd en werden daardoor meer bewust van de onnodige verspilling en vervuiling. Een ander belangrijk resultaat: je kunt hier geld besparen, omdat je met eigen ogen ziet dat je vaak meer verf aanmaakt dan je nodig hebt.

Tip 2
Wist je dat je voldoende shampoo gebruikt wanneer je de grootte van een €2,- munt aanhoudt? Bij kapsalons werken we met professionele producten. Een hand vol shampoo is dus niet nodig. Ook hier zie je het resultaat terug in de kassa. Een pot shampoo gaat zo natuurlijk langer mee.

Tip 3
In het kappersvak werk je met chemische producten. Om zo gezond mogelijk in het kappersvak te werken, is het belangrijk dat je weet wat er in de producten zit. Tijdens een drukke werkdag denk je daar niet direct aan, maar besteed er bijvoorbeeld aandacht aan tijdens een trainingsavond.

Studenten leren duurzaam werken via project Green Salon
Om duurzaam werken in de kapsalon al aan studenten mee te geven, werken docenten en studenten van de opleidingen Allround Kapper van MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam, mee aan het internationale project Green Salon. Tijdens het project werkt de groep aan innovatieve leermethodes voor kappersopleidingen, een diagnostische scan waarmee bedrijven hun voordeel kunnen doen en een roadmap voor scholen en bedrijven waarmee zij hun bewustwording en ondernemersvaardigheden vergroten.

Het project wordt gefinancierd door Erasmus+ gelden, wat duurzaamheid met innovatieve ideeën combineert. De samenwerking met andere scholen en het bedrijfsleven biedt voor beiden een kans om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Kijk voor meer informatie over Green Salon op de website.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print