bianca van zwieten

Bianca van Zwieten kan terugkijken op een mooi, maar ook roerig jaar. Ze werd Hairdresser of the Year 2018, kreeg plots een heleboel werk aangeboden en ging in november met verlof om te bevallen van haar eerste kind. Inmiddels is ze weer volop aan het werk voor Sjenkels, als Creative Artist voor Wella Professionals en als haarstylist voor (inter)nationale modebladen. “Het is af en toe nog een beetje zoeken naar de balans.”

Hoe is het met je?
“Druk, ik ben eigenlijk non-stop aan het werk. Ik krijg ontzettend leuke dingen aangeboden, zoals Chef de Cabine zijn voor AFW Studio, maar het is als kersverse moeder soms nog wel zoeken naar de balans. Wat voor mij een heel fijn idee is, is dat mijn man fulltime bij de kleine is. Dat geeft rust.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
Denkt even na. “Alle deuren die nooit opengingen, gaan nu voor mij open. Wat ik nu doe, is het werk dat ik altijd al heb willen doen. Het is best wel bizar wat het doet, Hairdresser of the Year worden, wat het voor mij betekend heeft. Mijn dromen zijn echt uitgekomen.”

Wat heeft het betekend voor je salon in Amsterdam en Sjenkels in het algemeen?
“Heel veel. We krijgen veel sollicitaties van mensen die graag bij ons willen werken. Ze zien dat we nu ook meewerken aan shows en vinden het leuk om backstage te komen helpen. ”

Je doet dit jaar weer mee aan de Coiffure Award. Voelt dat anders als je het jaar ervoor Hairdresser of the Year bent geworden?
“Ja heel anders. Er zit meer druk op, absoluut. Ik doe in drie categorieën mee: Dames, Colour en Avant-garde. Bij de dames heb ik alleen met echt haar gewerkt: er komen geen pruiken aan te pas. De serie is minder uitgesproken dan vorig jaar, ik wilde echt iets puurs maken.”

Bianca van Zwieten zal – als Hairdresser of the Year 2018 - tijdens het Coiffure Award gala een haarmodeshow geven.

De kaartverkoop gaat snel, dus bestel nu je kaarten via 0183-509444 of www.coiffureaward.nl. Eerst nog even in de stemming komen? Blik dan samen met ons terug op vorig jaar. Kun je er niet bij zijn en ben je benieuwd naar de winnaars? Houd dan op 12 meil onze website in de gaten, want de winnende collecties worden direct gedeeld. Bovendien kun je de gala-avond live volgen op www.coiffureaward.nl.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print