Vijf jaar geleden verliet de 28-jarige Fabian van der Steen de Nederlandse Kappersakademie met een diploma én een droom op zak. Hij wilde binnen tien jaar een eigen zaak openen. Dat, en nog veel meer, is nu al gelukt.

Zo won de Rotterdammer vorig jaar in mei de tweede prijs tijdens de Coiffure Award in de categorie Heren regio Noord, opende in augustus een kapsalon in Rotterdam en in het najaar sleepte hij een nominatie binnen voor de International Hairdressing Awards, waarvan in februari de prijsuitreiking in Madrid is. “Als ‘laatkomertje’ haal ik nu behoorlijk wat in.”

BEVESTIGING
2019 was kortgezegd een heel goed jaar voor Fabian. “Ik nam voor de eerste keer deel aan de Coiffure Award en hoopte op een prijs. Ik was erg tevreden met de foto’s, maar het blijft toch een kwestie van smaak. Ik had natuurlijk geen idee of mijn stijl - veel kleur en af en toe een permanentje - zou aanslaan.” Dat is dan ook gelijk wat de award voor Fabian heeft betekend: bevestiging. “Het winnen van de tweede prijs gaf me een duw in de goede richting. Ik was namelijk nog op zoek naar mijn eigen stijl, maar dit gaf de bevestiging dat ik goed bezig was. Nu wil ik die lijn doorzetten. Ik weet dat ik op mezelf kan vertrouwen, dat ik mijn eigen visie mag hebben en dat die ook gewoon heel tof is.”

Zijn deelname aan de Coiffure Award in 2020 was geen vanzelfsprekendheid. “Ik heb het de afgelopen maanden zo druk gehad, dat ik twijfelde om mee te doen. Op een gegeven moment had ik toch een idee in mijn hoofd en toen begon het weer te kriebelen. Beetje lastminute allemaal”, legt Fabian uit. “Maar mijn doel is om wederom in de top 3 te eindigen.”

SEVENTIES
Veel over zijn inzending wil hij uiteraard nog niet kwijt, maar ook in 2020 zoekt hij de grens van mannelijkheid en perfectie weer op. “Ik haal inspiratie uit muziek, ben een echte beelddenker. Ook inspireert het heelal me. Ik hou van kleuren en permanenten; het kan allemaal weer.” 

Lees het complete interview in de februari editie van Coiffure Magazine.

 

Fotografie: G+K

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print