De 21-jarige Kim van Hooft zou afgelopen voorjaar eigenlijk haar werkgeefster Marijke Paradiek assisteren bij de voorbereidingen voor de Coiffure Award-inzendingen. AL SNEL BESLOOT ZE ZELF MEE TE WILLEN DOEN. De Limburgse werd genomineerd en ging met de Young Talent Coiffure Award naar huis. “Totaal onverwachts, maar ik ben er echt supertrots op.”

De jury was lovend over haar werk: “Een trendy en jong fashionstatement. Vorm en textuur van de coupe liggen dicht tegen perfectie aan. Het kleurgebruik maakt het geheel echt af. Een serie met een belofte voor de toekomst.” Met deze niet mis te verstane woorden werd Kim het podium opgeroepen. “Na afloop had ik geen idee wat ik daar had gezegd. Er kwam ineens zoveel over me heen”, legt de juniorstylist van kapsalon Hair & Beauty MP in Roermond uit. “Ik had natuurlijk niets voorbereid, geen speech of wat dan ook. Achteraf misschien maar goed dat de prijs zo onverwachts naar mij ging, anders had ik me voor zo’n moment vast heel druk zitten maken.”

 

"Het winnen van de prijs heeft me al met al een enorme boost gegeven"

DRAAGBAAR
Kim deed haar inspiratie voor haar collectie op door veel online te zoeken, in boeken te kijken, maar ook door haar werk in de salon. Als BBL- student wilde ze creaties maken die draagbaar, maar uiteraard wel Coiffure Award-waardig zijn. “Ik vind avant-garde heel gaaf, maar mijn werk is softer, cleaner en draagbaarder.” Hoewel Kim dus eigenlijk Marijke zou assisteren, stond haar leidinggevende helemaal achter haar toen ze besloot zelf mee te willen doen aan de wedstrijd. “Ze bood me volledig de kans en heeft me heel goed begeleid. Het idee voor de collectie kwam van mij, maar Marijke heeft me bijvoorbeeld geholpen bij de fotoshoot. Daar heeft zij natuurlijk al zoveel ervaring in, dat is heel prettig werken.”
Nu de award alweer een half jaar in Roermond staat, merkt Kim dat het winnen van de prijs nog altijd positieve gevolgen heeft. “Het maakt nogal verschil of mensen horen of ze door een BBL’er worden geknipt of door een Coiffure Award-winnares. Klanten hebben daardoor
snel vertrouwen in me. Ook mensen die ik al jaren niet meer heb gesproken, spreken me aan. En ik mocht natuurlijk bij de winnaarslunch aanschuiven. Het was een hele eer voor mij om bij al deze mensen aan tafel te zitten. Het winnen van de prijs heeft me al met al een enorme boost gegeven. Ik ben echt heel dankbaar.”

Lees het complete interview in de novembereditie van Coiffure Magazine. 

Je kunt je NU inschrijven voor de Coiffure Award 2020. Inschrijven is alleen mogelijk via coiffureaward.nl. Na inschrijving ontvang je het officiële reglement en promotiemateriaal voor in de salon, waarmee jij iedereen kunt laten zien dat je meedoet aan de Coiffure Award. Veel succes!

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print