In opdracht van groothandel Kapperskorting.com heeft marktonderzoeksbureau Motivaction begin deze week uitgezocht wat Nederlanders vinden van de coronamaatregelingen richting de kappersbranche en hoe ze tegenover een heropening staan.

 

Uit het onderzoek bleek dat bijna driekwart (69%) is van mening dat met aangepaste maatregelen de kapsalons weer open kunnen en verwacht dat de verspreiding van het coronavirus hierdoor niet verder zal toenemen. De aankondigde heropening van gisteren wordt dus breed gedragen door de bevolking. 

Bijna driekwart van de Nederlanders geeft aan dan ook de eigen kapper weer te zullen bezoeken (69%). Het heropenen van kapsalons voorkomt volgens 41% van de Nederlanders bovendien dat familie en kennissen (niet-gezinsleden) bij mensen thuis gaan knippen. Daarnaast is het openen van kapsalons verstandig omdat dit illegaal knippen voorkomt (48%).

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Kapperskorting.com. Het onderzoek is online uitgevoerd onder 930 Nederlanders in de leeftijd van 18 tot en met 75 jaar, representatief voor Nederland, op 29 april en 30 april 2020. Motivaction is lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print