Negen deelnemers aan de kappersopleiding voor statushouders van L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF haalden vorige week hun diploma. Vanaf nu gaan ze actief op zoek naar werk in een salon.

Begeleiding
De kans dat de gediplomeerden binnenkort een baan hebben is groot, omdat er veel vraag is naar kappers. Toch zijn de eerste stappen naar werk voor gevluchte professionals vaak lastig, omdat ze hier een netwerk missen, moeite hebben met de taal of niet precies weten hoe je in Nederland solliciteert. Daarom bieden de drie betrokken organisaties gerichte begeleiding aan.

Het UAF geeft praktische adviezen waarmee de deelnemers hun kansen op werk vergroten en verzorgt onder meer een training sollicitatie- en werknemersvaardigheden. Hiermee werken de kandidaten aan hun persoonlijke presentatie en bereiden zij zich voor op het sollicitatiegesprek. L’Oréal en de Kappersakademie moedigen de kapsalons in hun netwerk aan om een van deze kappers uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Deelneemster Esra: "Dit diploma betekent erg veel voor mij. Ik heb altijd gehoopt dat ik kapper zou worden maar gezien mijn leeftijd was het erg moeilijk om een goede opleiding te vinden. Nu is mijn droom uitgekomen. Ik ben ontzettend blij met het diploma dat ik heb gehaald dankzij L’Oréal, de kappersakademie en het UAF. Ik ben erg trots dat Minister Koolmees is langs gekomen en gezien heeft wat we hebben bereikt. Ik wil wat ik heb geleerd graag snel in praktijk brengen."

Vervolg
De resultaten van het project zijn tot nu toe veelbelovend. Daarom start in 2019 in elk geval een tweede en mogelijk ook een derde groep van tien statushouders met de kappersopleiding. Dit hebben L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF besloten. In welke steden de opleidingen worden gegeven is nog niet bekend. 
Mery Redjopawiro, projectleider bij het UAF: "Vanaf de start was het onze wens om dit project voort te zetten en uit te bouwen. Dat dit nu daadwerkelijk gebeurt is fantastisch nieuws voor andere statushouders die het kappersvak in willen en daar nog geen mogelijkheid voor hadden."

kappersopleiding voor statushouders van LOreal

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print