Op de redactie zijn we al weer bezig met 2019. Thema’s, onderwerpen, rubrieken… een leuke en inspirerende periode, omdat je met elkaar alle mogelijkheden, invalshoeken, plannen van aanpak en verschijningsfrequentie – om zo maar wat te noemen - met elkaar bespreekt. Wat wel en wat niet? Wikken en wegen. Coiffure Media is constant in beweging om het mooie kappersvak in al haar facetten in de spotlight te zetten. Never a dull moment.
Het kappersvak kent een rijke historie. Kennen we de grote namen nog? Geven we die door aan volgende generaties? Een must wat mij betreft. Natuurlijk weten we wie Vidal Sassoon en Trevor Sorbie zijn. Het zijn voorbeelden, inspiratiebronnen en kunstenaars. Ze waren hun tijd vooruit en durfden het anders te doen. Maar ondanks dat we een klein landje zijn, staat Nederland op het gebied van ‘haar’ internationaal goed op de kaart. Veel Nederlandse haarstylisten reizen de wereld over om voor shoots of grote fashion shows backstage het haar van de modellen te doen. Wij hebben de Coiffure Award en deze wedstrijd is internationaal inmiddels ook bekend. Nicole van der Linden won onlangs de Big Shot Color Award in Texas: wauw, wat een mooie prestatie. In het interview met haar in deze editie vertelt ze hoe dit haar heeft verrast.
De Coiffure Award heeft veel kappers net dat duwtje gegeven om beter te worden en anders te kijken. In deze editie hebben we een serie uitgebreide interviews met drie Hall of Fame members: Ad en Jane Peters, Berni Ottjes en Robert van der Horst. Zij zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Deze geschiedschrijvers hebben allemaal een ding gemeen: durf buiten de lijntjes te kleuren en blijf jezelf constant uitdagen. Veel leesplezier!

Marian Kaak

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print