FASHIONCLASH presenteert de 11e editie van het internationale en interdisciplinaire modefestival in Maastricht. Tijdens dit driedaagse festival krijgen meer dan 100 opkomende ontwerpers en (podium) kunstenaars van over de hele wereld de mogelijkheid om hun werk te tonen aan een divers, internationaal publiek. Het multidisciplinaire programma bevat modeshows en presentaties, tentoonstellingen, masterclasses, fashion talks, theater- en dans performances en meer.

FASHIONCLASH
FCF functioneert enerzijds als een podium voor (mode)ontwerpers en (podium)kunstenaars en anderzijds als een manifestatie, waarbij de rol van mode in de context van de samenleving wordt bevraagd en ingezet wordt om dialoog te creëren. Het festival is een eigenzinnige samensmelting van kunstdisciplines als (mode)vormgeving, theater, dans, film, beeldende kunst en verwelkomt de voorhoede van kunstenaars die verder kijken dan hun discipline en inhoudelijke context vooropstellen.

Programma
Vrijdag 1 november: Het Festival wordt officieel geopend met de Dress to Protest performance en aansluitend begint het modeshow programma. Het showprogramma bestaat uit een aantal show blokken: NextGen, Clash, NextLevel, BODY ALUMNI en Partner & Awards.
Zaterdag 2 november: Het showprogramma start met de Body Alumni van 2019 van de MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design), vervolgens vindt de NextLevel show blok plaats met ontwerpers die langer dan twee jaar zijn afgestudeerd, waaronder Teun Seuren en Maarten Van Mulken. Het showprogramma wordt afgesloten met de Partners & Awards show, waarbij winnaars van samenwerkingspartners zoals ModaLisboa en Kunstbende worden getoond. In deze show worden ook de 'narren kostuums' uit de Fantasio (Opera Zuid) getoond met een optreden van de sopraan Kristina Bitenc. Fantasio is een romantische komedie van Jacques Offenbach, de grootmeester van komische opera. Kostuums voor de narren zijn ontworpen door mode-ontwerpers Ferry Schiffelers, Teun Seuren, Dusty Thomas en Maarten Van Mulken. Voordat de avond uitmondt in de festival Afterparty, worden er een aantal awards uitgereikt, waaronder de FASHIONCLASH Festival Talent Award 2019 en de Fashion Makes Sense Awards 2019.

In de Sam-Decorfabriek is ook de Fashion Makes Sense Award en Dress to Protest expositie te zien. 

Kevin.Murphy is ook dit jaar weer sponsor van het event en de stylisten van het merk verzorgen backstage het haar voor de shows. Een verslag lees je in het decembernummer van Coiffure.


Kijk voor het complete programma en tickets HIER. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print