Op de redactie van Coiffure krijgen we regelmatig nieuwe collecties van eigen bodem binnen. Deze keer laten we Tim Kruik aan het woord. “Ik wil graag laten zien hoe veelzijdig kleur kan zijn. Ook wilde ik ‘echte’ coupes in de collectie om het ambacht van de kapper naar voren te brengen.”

“Het is een kleurrijke beauty shoot met uitgesproken haartinten, coupes en structuren. Hierbij heb ik gekeken naar de huidige modetrends, waarbij het gebruik van bloemen een knipoog is naar de tijd van de flowerpower. Tijdens een vakantie zag ik in een winkel gedroogde bloemen. Ik heb deze meegenomen als cadeautje voor de visagiste waar ik vaak en graag mee samenwerk. Hierdoor kreeg ik inspiratie om bloemen te gebruiken voor deze shoot. Daarnaast ben ik gek op de natuur. Mijn kleurinspriratie haal ik uit de prachtige wolkenvelden, de bloemen, bomen en schelpen. Vaak zie ik dit tijdens het wandelen of fietsen door de mooie Bollenstreek waarin ik woon, maar ook op vakantie. Hier maak ik dan meestal foto’s van voor mijn andere Instagramaccount: @nature_by_tim.

De bloemen die van de vakantie meegenomen zijn, heb ik aangevuld met bloemen geplukt uit mijn eigen tuin, die ik heb laten drogen. Dit is vlak voor de shoot gebeurd, zodat het echt bloemen van het zomerseizoen zijn. Door het gebruik van verschillende pasteltinten in het haar - in combinatie met de bloemen - krijg je direct een zonnig en zomers gevoel. Bij het model met de bloemen op haar lippen is de kleurtechniek mijn favoriet. Rond haar gezicht heb ik lichte accenten gecreëerd en deze ingekleurd met softe parelmoer-pasteltinten. Deze accenten zijn niet symmetrisch ingekleurd, waardoor er een spannend effect ontstaat rond het gezicht."

Het complete verhaal lees je in de zomereditie van Coiffure Magazine. 

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print