Hoe gaan kappers in Europa om met de lockdown van hun salon of academy?  “Het is natuurlijk heel verleidelijk om op de bank te gaan hangen, maar ik geloof dat het beter is om jezelf geïnspireerd te houden”, vindt Toni&Guy artistic director en head of education, Cos Sakkas.

“Het leuke van thuis zitten, is op een gegeven moment wel voorbij”, spreekt de haarstylist uit eigen ervaring. “Op een gegeven moment heb je alles wel gezien op Netflix of heb je al je dvd-sets wel bekeken. Bovendien: voor je het weet is de salon weer open, en moet je veeleisende klanten helpen met een hoognodige haarcut en kleuring. Dus: be ready. You need to be on top of your game!”

5 tips: 


1 “Social media staat vol met stijladvies van stylisten van over de hele wereld die hun eigen live tutorials hosten, van balayage tot bruidshaar en extensions. Wij doen ook regelmatig kapperssessies over kleur, knippen, stylen en Q&A’s op onze social-mediaplatforms, dus volg degene die je bewondert en blijf leren vanaf je bank!”


2 “Gebruik de Whatsapp-groep van je team om een vraag van de week te stellen en een gesprek te beginnen over klantenservice, retaildiensten, trends en technieken. When you’re away from the pressures of work it can be amazing what you come up with!

3 “Start een project en onderzoek de geschiedenis van het haar en de kappersbranche. Wie trainde met wie, wat zijn kenmerkende stijlen en laat je inspireren door de carrière van je hair hero’s.”

4 “Ga naar ted.com voor inspirerende lezingen en soundbites uit verschillende branches. Het feit dat we 'op slot zijn', betekent niet dat je een einde moet maken aan je zakelijke en creatieve kennis.”

5 Probeer iets dat je nog niet eerder hebt gedaan. Lees een boek, luister naar een podcast, oefen een nieuwe techniek. Maar maak je vooral geen zorgen, raak niet in paniek. Your ‘hair family’ will be there for you when we get through this.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print