Je auto, je fiets, je cv-ketel en zelfs je bed: tegenwoordig is het heel gewoon om het niet te kopen, maar om het te huren. Interieurbedrijf Inline introduceert het huurmodel als eerste in de kappersbranche. “Je kunt een huurovereenkomst afsluiten voor een periode van drie of vijf jaar en je zo verzekeren van een nieuwe inrichting tegen een vast bedrag per maand”, aldus Michel Kiela van Inline.

“We liepen al langer met het idee rond”, legt Michel Kiela uit. “Als je om je heen kijkt, zie je dat de maatschappij verandert. Steeds meer producten worden niet meer gekocht, maar gehuurd. Mensen vinden dat prettig, omdat ze zo een grote uitgave - zoals voor een nieuwe auto of een nieuw bed - over een langere periode kunnen uitsmeren. Zo houden ze meer geld over voor andere dingen.” 

Wat zijn de voordelen voor de kapper?
“Je hoeft geen groot bedrag bij elkaar te sparen om het meubilair te kopen. Het is bij elkaar toch al snel een flinke investering. Een ander voordeel is dat je de meubels na de looptijd voor een klein bedrag kunt overnemen, of voor nieuw meubilair kunt kiezen. Ook ben je verzekerd van een goede service, mocht er iets kapotgaan. De meubels blijven van Inline en wij garanderen een uitstekende kwaliteit gedurende de hele looptijd van de huurperiode.” 

Op wie richten jullie je met dit concept?
“Eigenlijk op iedereen die werkzaam is in de hairbizz. We hebben aanvragen gekregen van zzp’ers die op deze manier kunnen investeren in een nieuwe inrichting en toch voldoende liquide middelen overhouden. Maar er is ook interesse van ketens die sterk willen groeien en op deze manier niet naar de bank hoeven voor een lening.” 

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print