Fotografie: Matthijs van Rhoon

Arjan Bevers won diverse Coiffure Awards, is twee keer uitgeroepen tot Hairdresser of the Year, is ambassadeur van Schwarzkopf Professional en verzorgt veel trainingen en shows in binnen- en buitenland. Zijn agenda is dus behoorlijk vol, maar toch heeft hij zich in het afgelopen halfjaar naast al zijn drukke bezigheden ook nog op de verbouwing van zijn salon in Helmond gestort. “Het was echt hoog tijd”, vertelt hij. “Plannen voor een verbouwing waren er eigenlijk al in 2015, maar daarna kreeg ik het zo druk en kwam er zoveel op me af, dat ik de plannen nog even heb uitgesteld. Veel rustiger is het niet geworden, maar de noodzaak om te verbouwen werd groter.”

Uitbreiding
Bij de overname van de salon in 2003 heeft Arjan geen interieurarchitect ingeschakeld, maar zelf nagedacht over de indeling, de kleuren, materialen en meubels. “Maar dit keer hebben we Guy Sarlemijn benaderd, omdat ik vind dat hij hele mooie ontwerpen maakt. In eerste instantie al in 2015 en daarna hebben we in 2018 de draad weer opgepakt. Hij had al een eerste design voor ons gemaakt, toen mijn buurvrouw vertelde dat ze met haar zaak wilde stoppen en dat het pand verkocht zou worden. Een geschenk uit de hemel, want dat bood ons veel nieuwe mogelijkheden. Waar we eerst zo’n 90 m2 tot onze beschikking hadden, hebben we nu een salon van 150 m2. Maar het betekende dus wel dat de plannen weer omgegooid moesten worden.”

Rust en ruimte
In de oude situatie was de salon eigenlijk te vol. “Nu we konden uitbreiden, was het mogelijk om veel meer rust en ruimte te creëren en zelfs nog wat extra werkplekken. Meer privacy was voor mij een heel belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe interieur; onze salon moet geen knipfabriek zijn met rijen stoelen naast elkaar. Verder wilde ik de zaak een luxere uitstraling geven, maar wel op een stoere manier. De uitstraling moest tijdloos zijn, maar toch ook helemaal van nu. En ik wilde een rijkere salon met meer kleur en verschillende materialen. Ik had een hele witte salon, heel clean en minimalistisch. Het was strak, mooi en veilig, maar dat was ik inmiddels een beetje beu. Het mocht wel wat spannender!”

Lees het complete verhaal in de nieuwe editie van Coiffure Magazine. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print