Tekst en fotografie: Caroline Westdijk

Ondernemer Sandra Ripken zit vijfendertig jaar in het kappersvak. In 2002 begon ze voor zichzelf, in een kleine salon aan huis. “Ook al was het maar twintig vierkante meter, het interieur klopte. Als je professioneel wilt overkomen, moet je ook een professionele inrichting hebben.” Zeven jaar geleden opende Sandra een salon in de Dorpsstraat van Nootdorp. “Een fantastische locatie, maar het werd ook daar te klein. We moesten zelfs een klantenstop invoeren! Ik heb toen met een businesscoach gesproken en kwam tot de conclusie dat ik wilde uitbreiden door een tweede salon te openen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging. Op de hoek van het winkelcentrum, op een mooie, centrale plek tegenover de tram- en bushalte, kwam een groot pand vrij waar ik een deel van kon huren.” Voor het interieurontwerp van de nieuwe salon vroeg Sandra het bedrijf Inline. “De salon aan de Dorpsstraat heb ik ook door hen laten doen en de salon die ik daarvoor had ook. Altijd naar grote tevredenheid, dus ik ben niet eens verder gaan kijken en ging weer met Inline in zee.”

3D-tekening
Het nieuwe pand was volledig casco en bestond uit een grote ruimte met in het midden twee pilaren en een uit de kluiten gewassen meterkast. “Michel Kiela van Inline kwam langs om ter plekke de ruimte te bekijken. Ik was een beetje bang dat er door die twee pilaren te weinig ruimte voor kapplaatsen zou zijn, maar Michel verzekerde mij dat het prima zou lukken. Hij maakte een prachtige 3D-tekening, zodat ik goed kon visualiseren hoe de nu nog kale betonnen ruimte eruit zou komen te zien. Omdat ik de salon aan de Dorpsstraat nog heb, wilde ik dat beide salons qua interieur mooi op elkaar zouden aansluiten. Ik houd van fris wit, hout en zachte, neutrale kleuren. Een felgekleurde muur achter de kaptafels is niet handig, omdat het invloed kan hebben op de kleur van het haar. Dus hield ik de muren in het werkgedeelte wit. Wel koos ik voor een opvallend behang in de wachthoek: een XL-afbeelding van een bos, waar een rustgevende werking van uitgaat.”

Maatwerk
De salon is opgedeeld in verschillende zones: een knip-, kleur-, was- en loungegedeelte. Deze verdeling wordt benadrukt door de PVC-vloer, die verschillende kleurschakeringen heeft, en het verlaagde plafond in het midden van de salon en boven de wasunits. “Er zat een systeemplafond in, maar dat vind ik echt niet mooi, dus die hebben we er meteen uit gesloopt. Het plafond eronder is zwart geverfd en alle buizen zijn zichtbaar gehouden voor een industrieel effect.” In het midden van de ruimte, precies tussen de pilaren, is een lange kaptafel gemaakt met een stoer stalen onderstel en robuuste spiegels. “Alle vaste meubels, van de balie tot de kasten en kaptafel, zijn speciaal voor deze salon ontworpen en bij Inline op maat gemaakt. Ook de prachtige knipstoelen en wasunits komen bij hen vandaan. Ze leveren kwaliteit en dat zie je. Eén van mijn wensen was dat de salon praktisch zou zijn. Wij werken hard en dan is het belangrijk dat je niet de hele tijd hoeft op te letten. Daarom heb ik ook voor zwarte stoelen gekozen, daar zie je geen vlekken op.” De Color Bar vormt een belangrijk onderdeel in de salon. “Ik ben een Goldwell kleurspecialist en kleuren is één van onze specialiteiten. Het werkt superfijn, alles is overzichtelijk ingedeeld. De wachthoek heb ik zelf ingericht met velours fauteuiltjes voor een huiselijk gevoel. Hier kunnen onze klanten rustig zitten terwijl de verf inwerkt. Veel mensen bezoeken onze salon met z'n tweetjes, bijvoorbeeld vriendinnen of moeder en dochter, dus kunnen ze in de loungehoek lekker relaxen met een kopje koffie en bijpraten.”


Lees het complete verhaal in de nieuwe editie van Coiffure Magazine. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print