Tegenover de oude salon in Poeldijk verrees een heel nieuw pand. Hier is nu Heuchemer Kappers gevestigd, gerund door Mary Heuchemer en haar dochter Marie-Louise. Het interieur heeft een luxe en sfeervolle uitstraling. met veel zwart staal, glas en hout.

Zelf bouwen
Omdat de oude salon geen uitbreidingsmogelijkheden meer had, besloten Mary en Marie-Louise dat het tijd was voor vernieuwing. Mary: “Inmiddels hebben we een groot team en we groeiden echt uit ons jasje. Daarbij gaat Marie-Louise in de toekomst de salon zelf runnen, en zij wilde ook graag een nieuw interieur. Toen er schuin aan de overkant een stuk grond beschikbaar kwam, ontstond het idee om zelf een pand te laten ontwerpen door een architect. Mijn zoon Pascal, die aannemer is, heeft de bouw van het hele pand gerealiseerd. Leuk is dat mijn partner, die ook aannemer is, tijdens het traject een klankbord voor hem was.” Voordat de bouwwerkzaamheden begonnen, gingen Mary en Marie- Louise met Michael de Vuyst om tafel zitten om hun ideeën voor het interieur van de salon door te spreken. “We wisten heel goed wat we wilden, waaronder een glazen ruimte voor de wasunits, maar we kwamen er zelf niet helemaal uit,” vertelt Mary. “Het is best moeilijk om het eindresultaat van de salon te visualiseren. Met name de routing vonden we lastig te bepalen. Dus vroegen we Michael een interieurontwerp, routing en lichtplan te maken. Het is echt prachtig geworden, precies wat wij voor ogen hadden. Zijn eerlijkheid, professionaliteit en passie voor zijn werk spreken ons enorm aan: het was weer erg prettig met hem samen te werken.”

Gastvrij ontvangst
De lange ruimte is op een duidelijke manier ingedeeld en is mooi strak door de kleurstelling en het materiaalgebruik. Marie-Louise: “We wilden  graag dat de salon een classy, sfeervolle en tikje industriële uitstraling zou krijgen. Mijn moeder en ik bogen ons over de afwerking, we kozen voor lichtgrijze tegels, strakke witte muren en zwart als accentkleur. Hout, kleurige accessoires en planten zorgen voor warmte.” Bij binnenkomst worden klanten ontvangen bij de balie. “Die zagen we meteen staan in de showroom van PAC Interiors. Echt een eyecatcher met dat glanzende staal, leer en glas!”

Speciale ruimte
Tegenover de wasunits heeft Michael stoere zwartstalen kaptafels met hoge spiegels en zwarte, comfortabele kappersstoelen geplaatst. “Omdat we graag mobiele kapplaatsen wilden hebben, zijn er wielen onder gemonteerd. Ook komt de elektriciteit niet uit de grond, maar uit het plafond. Zo kunnen we als we willen de kaptafels makkelijk loskoppelen en verplaatsen als we bijvoorbeeld een show geven en een catwalk nodig hebben.”

Bijzonder project
In het kleurgedeelte springt de fotowand in het oog. Marie-Louise: “We wilden graag op een speciale manier onze familiegeschiedenis laten zien. De foto's komen uit onze eigen albums, maar we hebben ook beeld aangevraagd bij het gemeentearchief. Het vertelt echt ons verhaal, van drie generaties kappers. De kleurtafel hebben we laten maken van een grote schijf hout, die rechtstreeks uit een boom is gezaagd. Eromheen staan comfortabele kappersstoelen, waarin we onze klanten kleuren. De color bar hebben we zelf gemaakt. Kleuren is echt mijn passie.” Bij de bouw van de nieuwe salon is rekening gehouden met het milieu. Mary: “We vinden het heel belangrijk dat we duurzaam werken. Daarom scheiden we ons afval en werken we met een WTW-systeem dat warmte terugwint. We hebben geen gas, energie wekken we op met zonnepanelen. Ook hebben we de akoestiek goed aangepakt met een geluidsabsorberend plafond, dat zorgt voor een heerlijk rustige sfeer. De salon is zo mooi geworden, we zijn er echt ontzettend blij mee. En dat ik dit grote project samen met mijn beide kinderen heb mogen realiseren, is zo bijzonder. Echt een droom die uitkomt!”

heuchemer kappers

Tekst: Caroline Westdijk
Fotografie: Edu van Gelder

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print