Eigenaresse Linda van Grootheest viel direct voor het oude, karakteristieke pand waar Mijn Haarzaak onlangs naartoe is verhuisd. “Het interieur moest het pand nóg mooier maken, dat stond bovenaan mijn wensenlijstje. En dat is zeker gelukt!”


Linda zit al zo’n twintig jaar in het vak en startte tien jaar geleden met haar eigen salon aan huis. Na drie jaar vestigde ze zich in het centrum van Druten, maar dat pand werd te klein. “En nu, op deze nieuwe locatie, kan ik de droom realiseren die ik altijd al had: een combinatie van een dames- en herenkapsalon met skincare. Toen ik de eerste keer in dit pand ging kijken, viel alles direct op zijn plek. De drie etages, de hoge plafonds, de notarisachtige sfeer: ik zag heel veel mogelijkheden.”

Balans
De marmerlook van Mijn Haarzaak is op dit moment helemaal hot. “En dat is ook de stijl die ik het allermooiste vind”, vertelt Linda. “Verder moeten klanten de omgeving als rustig en licht ervaren. Daar staat tegenover dat er in de wachtkamer wel wat meer mag gebeuren. In deze aparte ruimte is met een kleikleur gewerkt en er hangt een portret van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het is net even wat kleurrijker, koninklijk zelfs. Je ervaart in Mijn Haarzaak dus rust, maar dan wel met hier en daar een kitsch knipoogje. In de hal hebben we bijvoorbeeld met portugese tegeltjes gewerkt, dat staat ook prachtig.”

Stoerder
In het souterrain bevinden zich twee behandelkamers voor skincare, op de begane grond zijn de wachtruimte, de balie en het damesgedeelte bevestigd en een verdieping daarboven de herensalon. “Ook bij de heren ervaar je dezelfde rust en huiselijke sfeer als beneden, maar het is net iets stoerder en mannelijker. Op de muren is gekozen voor een cognacbruine tint, waardoor het materiaal van de marmerlook heel mooi uitkomt. En er hangen hier vintage foto’s. Onze mannelijke klanten vinden het geweldig dat er een aparte ruimte voor ze is ingericht.”

Tekst: Marita Smit, Fotografie: Matthijs van Roon voor Guy Sarlemijn Design

Mijn_Haarzaak_Druten_0132 Mijn_Haarzaak_Druten_0075

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print