Tekst Caroline Westdijk 
Fotografie Mike Rikken 

Acht jaar geleden kreeg Wouter Nekkers de kans om de salon in Wierden over te nemen van de vorige eigenaar. “Dat was natuurlijk een flinke investering, dus moest ik eerst een paar jaar hard werken voordat ik het interieur kon aanpakken.” Begin dit jaar was het eindelijk zo ver. “Ik had een duidelijk concept voor ogen: een salon waar beleving voorop staat. Je kunt bij ons terecht voor haar, nagels, beauty, make-up, spray tan en eens per maand komt er een botoxarts. Het hele plaatje dus! Maar nog belangrijker is dat ik een 'belevingsplek' in de salon wilde, waar onze klanten alle producten die we verkopen kunnen uitproberen. Ik denk echt dat dit de toekomst heeft voor kappers, omdat mensen steeds meer een toegevoegde waarde willen, er moet iets extra's te doen zijn.”

Alles in een ruimte
Voor het interieurontwerp stapte Wouter naar Loes Hoogers van Hoogers Saloninterieurs. “Ik kende haar werk en ik weet dat zij luistert naar de wensen van kappers. Ik had een moodboard gemaakt en we bespraken alles samen door. Verder liet ik haar helemaal de vrije hand en toen ik twee weken later terugging, lag er een prachtig ontwerp klaar. Precies wat ik in mijn hoofd had! Hiervoor bestond de salon uit allemaal losse hokjes voor nagels en make-up, maar ik wilde alles in één ruimte, op de schoonheidsbehandelingen na natuurlijk. Zo kunnen klanten zien wat er allemaal gebeurt.”

Huiselijke sfeer
De kapplaatsen springen echt in het oog. Robuuste, langwerpige kaptafels die toch heel licht lijken door de stalen poot waar ze op rusten. “Het is net of ze boven de grond zweven. De kaptafels zijn niet alleen erg mooi, maar ook heel praktisch, doordat in de grote lades aan de zijkant alle gereedschap opgeborgen kan worden. In de lades zijn stopcontacten verwerkt, waardoor de föhns en tondeuses al ingeplugd zijn. Als je klaar bent, leg je ze meteen weer terug waardoor de kaptafels lekker leeg blijven. Het geeft echt veel rust in de salon. Op de toiletjes zijn ronde draadloze laadstations ingebouwd, waarmee onze klanten hun mobiel kunnen opladen. Speciaal voor onze salon zijn de kappersstoelen uitgevoerd in een prachtige cognactint. Het ontwerp van de stoel is geïnspireerd op een eettafelstoel. Daar viel ik als een blok voor: ze hebben een mooie, huiselijke uitstraling.”

Blikvanger
De wachthoek van de salon is groots aangepakt. “Die hebben we zelf ingericht. We wilden het gevoel van een huiskamer nabootsen met een lekkere bank en warme kleuren. Mensen kunnen zelf koffie en thee pakken en een tijdschrift lezen.”
De kroonluchter die uit verschillende lampen bestaat, is een echte eyecatcher. “Mijn vader, broer en ik hebben die samen gemaakt. Ik had de verschillende armaturen bij elkaar gespaard en die hebben we in de salon zelf door een ronde, houten schijf gestoken. Mijn broer heeft een achtergrond als elektricien, dus hij kon de draden mooi bevestigen. De kroonluchter heeft voor mij echt emotionele waarde: ik vertel vaak aan klanten hoe de lamp is ontstaan en zo val je meteen in een persoonlijk gesprek. Ik vind het ontzettend belangrijk dat onze klanten zich thuisvoelen in de salon. Het interieur moet uitnodigend zijn. Veel klanten zeggen dat ze de wachthoek zo leuk vinden omdat het hen aan thuis doet denken. Dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Na bijna acht jaar wachten heb ik nu een omgeving gecreëerd die helemaal bij mij past. Het nieuwe interieur geeft echt een boost aan mij en mijn team!”

Lees het complete interview in Coiffure Magazine. 

Nekx hair & beauty Nekx hair & beauty

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print