Tussen het rijtje topkappers voor de Grand Trophy 2019 van de AIPP staat zomaar een Nederlander: Arjan Bevers. Omdat hij vorig jaar de felbegeerde, internationale prijs won in de categorie Heren, werd hij samen met Angelo Seminara, Joey Scandizzo, Rush Hair en Sylvestre Finold gevraagd om een nieuwe haarmodeserie te maken. “Een hele eer”, zo vindt hij zelf. “Ik heb ontzettend veel lol gehad om deze collectie te creëren.”

Wat was je idee over de fotografie?
“Ik heb weer met Giel Domen en Kenneth van de Velde gewerkt. Ik heb gezegd: het mag wel wat heftiger. Uit de brainstorm kwam het idee om de foto’s super close aan te snijden. Dat kun je doen als je goede modellen hebt: dan kun je om sterke blikken vragen met veel expressie. We wilden verder de detaillering goed laten zien en het contrast harder maken.”

Wat is je favoriete foto?
“De foto met de frizzy textuur, waarbij het haar wat meer voor het gezicht is getrokken. En het model met het korte haar, waar de witte verf op is gedruppeld en met de veeg in de make-up, die vind ik ook erg mooi. De witte make-up is door mijn vrouw Mireille, die de visagie heeft gedaan, aanbracht met kalkverf.”

LEES HET COMPLETE INTERVIEW IN DE NIEUWE EDITIE VAN COIFFURE.


Haar: Arjan Bevers

Fotografie: G+ K
Interview: Anouk Oudkerk Pool 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print