Voor de tweede keer werd Arjan Bevers uitgeroepen tot Hairdresser of the Year bij het Coiffure Award gala. Met zijn betoverende en sprookjesachtige damesserie wist hij de jury te overtuigen. Het juryrapport sprak van ‘poëtisch mooi haar’, een groot compliment. We spraken Arjen een paar weken na de bekendmaking in zijn salon in hartje Helmond. Een bescheiden en down to earth man.

Voor de tweede keer Hairdresser of the Year worden: is dat anders?
“Zeker. De eerste keer is heel overdonderend, je maakt alles voor het eerst mee. Als Hairdresser of the Year krijg je snel een ander soort bekendheid in de kapperswereld. Je krijgt een soort opstapje. In de jaren die volgen, lijkt het alsof iedereen anders naar jou of je werk kijkt. Dan ga je voelen dat je het nog een keer zou moeten worden. Ook al wil je meedoen, het legt een bepaalde druk. Daar heb ik best wel wat last van gehad. Vooral in 2016, om dan gewoon mooi werk te maken. Als Hairdresser of the Year kon ik op de een of andere manier minder onbevangen mijn werk maken. Ik had het gevoel dat iedereen er iets meer van verwachtte. Ik ben ook heel erg zoekende geweest. Het gevoel van dat ik iets ‘nieuws’ en ‘vernieuwends’ moest maken. Afgelopen jaar heb ik dat veel meer los kunnen laten.”

Had je de award toch niet een klein beetje zien aankomen?
“Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik wist wel dat ik één van de kanshebbers was. Ik kan nu ook zeggen van: ‘nee, nee, ik had het echt nooit verwacht’. Maar dat is niet zo. Ik heb in de aanloop naar 12 mei natuurlijk veel reacties en berichten van andere mensen gekregen die dachten dat ik een kans maakte om te winnen. Mijn team was er 100 procent van overtuigd.

Maar in het hele proces, de hele aanloop, gaat het verwachtingspatroon op en neer. Als je de collectie net hebt gemaakt, denk je dat dit echt het beste is wat je ooit hebt gecreëerd. Na een tijdje ga je kritischer kijken, anders kijken, en denk je dat dingen misschien toch anders hadden gemoeten. En dan worden de nominaties bekend gemaakt en zie je in één keer al het werk van de andere genomineerden. Dat komt dan heel erg op je af en je denkt: die is goed, dat is mooi. De spanning zat voor mij vooral in de damescategorie. Die heb ik nu twee keer gewonnen en daar ben ik meteen Hairdresser of the Year mee geworden. De damescategorie is een heel zware categorie voor mijn gevoel. Toen ik die had gewonnen, dacht ik wel dat ik een kans maakte om Hairdresser of the Year te worden.”

Wat wilde je met je damescollectie laten zien?
“Ik vond het vooral belangrijk dat als je de collectie bekijkt, je er als het ware door betoverd raakt. Heel veel komt bij elkaar. De modellen hadden we van te voren uitgezocht. Niet te mooi en te perfect, maar wel op een bepaalde manier heel bijzonder. De make-up hebben we de avond voor de shoot bedacht. Het idee ontstond om door middel van gekleurd krijt een soort poeder op de huid te krijgen. Dat heeft heel mooi uitgepakt. Ik houd van pastel. Uiteindelijk is het een soort puzzel en de ontbrekende stukjes vind je uiteindelijk op het moment zelf.”

Lees het complete interview in de zomereditie van Coiffure Magazine. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print