Een grote investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang gekocht in Coty's Professional Beauty en Retail Hair business, met merken als Wella Professionals, Clairol, OPI en ghd. De beoogde ondernemingswaarde is $ 4,3 miljard.

Deze week kondigde Coty Inc. de ondertekening aan van een Memorandum of Understanding (MOU) met de wereldwijde investeringsmaatschappij KKR. Het gaat om de verkoop van een meerderheid in Coty's Professional Beauty en Retail Hair business, waaronder de ‘WELLA’ merken: Wella Professionals, Clairol, OPI en ghd.

Onder de voorwaarden van de MOU zal Coty ‘WELLA’ en zijn portfolio van professionele merken opsplitsen in een op zichzelf staand bedrijf, waarin KKR een belang van 60 procent zal verwerven en Coty het resterende belang van 40 procent zal behouden. Coty's retailmerken in Brazilië blijven in volledig eigendom van Coty.

Sylvie Moreau, Coty Professional Beauty President: “We zijn erg blij met deze aankondiging. KKR is een van 's werelds meest vooraanstaande investeringsmaatschappijen met een uitstekende staat van dienst op het gebied van waarde creatie. Als marktleider met een van de sterkste merkenportfolio's in de professionele beauty industrie, geloven we dat deze samenwerking nieuwe kansen biedt voor ‘WELLA’, onze mensen en onze merken.”

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print