Afgelopen week stond helemaal in het teken van de Nederlandse jurering van de Coiffure Award. Editor in chief Anouk Oudkerk Pool was bij de vakjurering in Werkendam aanwezig en vroeg aan juryvoorzitter Berni Ottjes wat zijn eerste indruk was.

Na de persjurering in Amsterdam, was het in de Academy van Schwarzkopf Professional twee dagen lang een komen en gaan van juryleden: dinsdag de vakjury en woensdag de colourjury. Op dinsdag - de dag van de vakjurering - stonden er maar liefst vier categorieën op het programma: Dames, Heren, Young Talent en Avant-garde. Na afloop deelde voorzitter Berni Ottjes zijn eerste indruk met ons. “Ik vond het heel erg verrassend. Het is ontzettend leuk om ieder jaar de verschillen in de collecties te zien. Wat me dit keer erg opviel, was dat een aantal series teruggingen naar de basis, in combinatie met opvallende concepten. Ze hebben dan goed gelet op kleur en op coupe, maar ze gingen wel back to basic. Dat vond ik persoonlijk erg interessant om te zien.”

Waar let jij op als jurylid?
“Of het concept goed in balans is en of het vakmanschap laat zien. Het is een haarmodefotografiewedstrijd, dus het haar is voor mij altijd leading. Ik wil dat een kapper zijn of haar visie op haar laat zien.”

Wat vond je zelf een sterke categorie?
“Bij de categorie Dames heb ik erg mooie collecties gezien. En bij Avant-garde zag ik ook verrassende concepten. Kappers hebben de lat hoog gelegd; ze hebben echt geprobeerd om een nieuwe kijk op haar te geven.”

Wat viel je nog meer op?
“Dat het haarbeeld ontzettend divers was en dat we dit jaar erg veel inzendingen voor Young Talent hadden. Dat vind ik super positief.”


Na de internationale jurering worden op vrijdag 28 februari de genomineerden van de Coiffure Award 2020 bekendgemaakt via coiffureaward.nl.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print