Topcolorists en dreamteam Dominic Vleer en Berni Ottjes werken al vijftien jaar samen. Het proces van de collectie Le Hair Bronzing was dan ook een waar inspiratievol feestje, waar ze beiden hun signatuur in kwijt konden. De collectie is geïnspireerd op de bronzing make-up trend en komt tot stand in een twee-tinten techniek. In deze nieuwe rubriek lichten we één look uit en leer je hoe je deze creëert.

How to: Amber Bronze

Platinium Plus + 30 volume met Sweet mêches
Majirel 4 & 4,15 met 6% Oxydant créme
Majirel 0,26 met 6% Oxydant créme
Smartbond
Bekijk hier de gedetailleerde step by step tutorial: 

Hoe is de collectie tot stand gekomen?
Berni: “Toen we begonnen met brainstormen, werd het duidelijk voor ons dat Le Hair Bronzing de kleuren van moeder natuur moest bevatten. Dit met als uitgangspunt dat iedere kleur en techniek van onze collectie draagbaar en commercieel naar de consument moet zijn. Voor ieder type vrouw moest er een bronzing-look bij zitten.”
Dominic: “Een versmelting van kleuren uit de natuur in warme en koele tinten, zoals de kleur van Sahara zand of de kleuren van rozenkwarts kristallen. Het is draagbaar en voor iedere consument toegankelijk.”

Welke technieken komen duidelijk naar voren in deze serie?
Berni: “De technieken die we hebben toegepast zijn fun, snel, en voor iedere colorist toepasbaar in de salon. We hebben Zigzag 3D en Faux Foiling technieken toegepast.”
Dominic: “De 3D-techniek is een afgeleide van de welbekende ‘contour kleuring’. Deze kleurtechniek accentueert de gedeeltes in het gezicht waar je meer de nadruk op wilt leggen of ‘verbergt’ wat je liever wilt camoufleren. Faux Foiling is een techniek waarbij we plukken haar touperen vanaf de aanzet en vanaf de punt naar de aanzet het haar op een schetsende manier kleuren. Zo laat je de oplichting met de rest van de kleur versmelten.”

Lees het complete interview met Dominic en Berni in de nieuwe editie van Coiffure Magazine.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print