Laatst vroeg Marian aan mij......'Natas zou jij een blog willen schrijven voor COIFFURE, jij reist zoveel en maakt vast wel eens wat mee'. Nou en of ik wel eens wat mee maak! Elke trip heeft wel weer een verhaal. Dus hierbij mijn eerste blog over mijn trip naar Zweden!

Na drie dagen toeren door Nederland met de KIS Momentum theatertour word ik door een collega afgezet bij het van der Valk hotel Schiphol. Ik tel mijn uren dat ik nog kan slapen en kom niet verder dan 4,5 uur. (Tellen jullie ook altijd de uren die je kunt slapen of doe alleen ik dat?) Mijn lichaam vraagt om meer, maar Zweden wacht op mij.

’s Ochtens vroeg op Schiphol krijg ik te horen dat ik 1,5 uur vertraging heb en wat ben ik hier BLIJ mee! Even wat tijd voor mezelf, kopje koffie en eindelijk een keer een krant lezen. Een soort van ‘stilte voor de storm momentum’ want geloof het of niet: in Zweden wachten er maar liefst vijftig modellen op mij! Ja, je leest het goed, vijftig modellen die allemaal geknipt, gekleurd en op de showdag gestyled moeten worden. Ik vraag mij af of in dit geval kwantiteit niet voor kwaliteit gaat. Maar de 1,5 uur rust is van harte welkom. Ik zet mijzelf in standje relax, de komende vier dagen gaat dat niet meer lukken.

Aangekomen in Zweden reis ik direct door naar de studio. Daar staat de eerste rij dames, modellen van allerlei pluimage, lang, kort, dik, dun. Nu weet ik dat diversiteit momenteel een ding is in de media. En terecht: niet iedereen hoeft lang, blond en slank te zijn. Maar hoe ver ga je daarin? En wat is ‘authenticiteit’? In Zweden nemen ze het begrip in ieder geval ruim. Voor nu betekent het in ieder geval: 'aan de slag, knippen kleuren tot je erbij neervalt'.

Nu heb ik tijdens dit soort stressvolle momenten één probleem; als ik het niet meer zie zitten, schiet ik de schaterlach. Ken je dat, zo'n zenuwlach waar je niet of nauwelijks meer uitkomt?

Hard werken en humor is voor mij de perfecte balans. Daardoor tellen we niet onze uren, maar genieten we van elk moment dat we mooi haar mogen maken. Hierbij een foto van alle modellen na de show, waarbij de diversiteit duidelijk te zien is.

Liefs Natasja Keijzer

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print