Trots stellen we onze nieuwe blogger aan je voor: Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B academy.

“De combinatie van twee vakgebieden maken dat ik mijn droom leef. Ik geef onder andere leiding aan het Creative Team van Salon B, het team dat zorg draagt voor het visual image van Salon B en waarmee we zowel intern als extern laten zien wie we zijn en waar we voor staan en ik werk een paar keer per jaar bij de Fashion Weeks in Parijs. Ik zit dus bovenop de catwalktrends, waardoor ik die kan vertalen naar trainingen voor onze haarstylisten en creators. Hoe gaan de trends die we bedenken eruit zien op de salonvloer en hoe ervaren onze klanten het?

Creativiteit zou het middelpunt van je werk als haarstylist moeten zijn. De mogelijkheden van haar zijn oneindig, maar ik merk dat veel kappers dat niet beseffen en gaan voor wat ze altijd doen. Als je kijkt naar de mogelijkheden wordt je vak zoveel leuker. Ik hoor kappers wel eens zeggen dat het elke dag hetzelfde is, lopende band werk zelfs. Als er één vak is waar dat helemaal niet kan, is het wel het kappersvak. Er zijn altijd nieuwe technieken die je kunt gebruiken, het is zo’n creatief beroep. Die creativiteit overbrengen; dat is mijn missie en passie.

Drie weken terug was ik weer in Parijs, waar ik onder andere de show deed van Cédric Charlier, een toffe designer die niet bang is om een statement te maken. Hij gaat voor heftig en houdt van grafisch haar. Niet heel draagbaar, maar erg leuk om te doen. Ik vind het geweldig om al mijn backstage kennis en ervaringen te delen en dat doe ik niet alleen in de salons maar ook heel concreet in mijn cursussen On The Set 1 Essential Skills, 2: Backstage Knowledge en 3: Trends & Techniques die ik op de B academy geef. Ik zou mijn werk bij de shows niet willen missen; de adrenaline die je voelt als je werkt op een plek waar de hele modewereld aanwezig is, is te gek. Toch zou de Fashion Week alleen me niet genoeg voldoening geven; het is een vrij harde wereld waarin je moet doen wat een ander bedacht heeft. Ik hou zelf ook erg van nadenken en wil anderen zien groeien; ik wil mijn creativiteit delen.”

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print