Coiffure mocht exclusief mee naar Parijs om backstage een kijkje te nemen bij de couture show van Ronald van der Kemp. We hadden daar een interview met chef de cabine La Toya Velberg, die voor Sebastian Professional en Wella Professionals het haar verzorgde.

“De inspiratie van Ronald was de oude Studio 54, de beroemde nachtclub. Het heeft een beetje de feestsfeer van toen, maar dan iets chiquer. Daarom is Wardrobe 11 ook een avondpresentatie”, vertelt La Toya Velberg. “We hebben gekozen voor verschillende looks; van strak en glad naar achteren tot fringes en volume, kapsels die meer verwijzen naar de wilde clubtijd van weleer. Ook de texturen en de glans refereren daaraan.”

Hoe heb je de individuele looks bepaald?
“Sommige meisjes hebben wat meer een coiffe, een echt kapsel. Daarmee gaan we terug naar Helmut Newton, de bekende modefotograaf. Zijn signatuur zie je ook terug in de make-up. We hebben – samen met de visagie – gekeken welke look het beste bij het model past: zowel bij haar persoonlijkheid als bij het gezicht. Natuurlijk is ook de kleding die ze aan heeft van belang. Daarom hebben we ook die diversiteit in het haar aangebracht.”

Lees het complete verhaal in de komende editie van Coiffure, die begin februari verschijnt.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print