Een datum dat salons weer open mogen, is er nog niet. Maar het hygiëne-protocol voor de heropening van de kappersbranche ligt in ieder geval klaar. 

Voor het protocol heeft de ANKO een brede werkgroep samengesteld, waarin kappers, haarwerkers, barbers en diverse grote en kleine kappersbedrijven vertegenwoordigd waren. De maatregelen zijn ook aan FNV Mooi en CNV Vakmensen voorgelegd. Het protocol ligt nu bij de overheid voor goedkeuring.

Het doel van de werkgroep was te komen tot een door de Rijksoverheid ondersteund en goedgekeurd hygiëne-protocol voor de gehele kappersbranche. Belangrijk is daarbij dat het protocol praktisch, eenvoudig en op basis van de beschikbare middelen uit te voeren is.

Het conceptprotocol is dit eerder weekend meegenomen in het overleg over branches die mogelijk open gaan en wordt momenteel bekeken door de medische experts die verenigd zijn in het Outbreak Management Team, OMT. Pas als het protocol door de overheid is goedgekeurd, zal het worden gedeeld met de kappersbranche, zo heeft de ANKO laten weten.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print