Een monumentale stadsvilla met een stoer interieur: Huub en Sharon Eysink zijn supertrots op hun nieuwe salon in Zwolle. “de authenticiteit van het pand mocht niet verloren gaan, maar we zijn er tegelijkertijd in geslaagd om er helemaal ons eigen ding van te maken. stoer en met een goede vibe”, vertelt Huub. 

In ruim dertig jaar tijd heeft Huub Eysink een behoorlijk cv opgebouwd. Naast het runnen van zijn salon heeft hij in binnen- en buitenland workshops, presentaties en shows verzorgd, en meegewerkt aan televisieprogramma’s en modeproducties. Ook won hij vier keer een Coiffure Award en is hij verschillende keren genomineerd voor de titel Hairdresser of the Year. Zijn echtgenote Sharon is zijn steun en toeverlaat, én zijn compagnon. Samen grepen ze zo’n jaar geleden de kans aan om - samen met Guy Sarlemijn - een bijzonder pand in Zwolle om te toveren tot een prachtige kapsalon. 

Grote stap 

“Londen is voor mij een grote inspiratiebron”, zegt Huub. “Niet zozeer de stad zelf, maar de mensen die er wonen en de kappers die er werken. Ze zijn daar altijd een stap verder, het is allemaal net wat hipper. Dat wil ik ook in ons land bereiken en ik denk dat we daar met deze salon de juiste plek voor hebben neergezet.” 

Huub en Sharon waren al eens in dit pand geweest, maar toen dachten ze dat het te groot zou zijn. “Nu dachten we er anders over. We keken elkaar aan en zeiden dat we misschien toch nog één keer zo’n grote stap zouden moeten zetten. Rob Peetoom zei dat we dit echt moesten doen en ook Guy Sarlemijn was direct enthousiast toen we het pand lieten zien. Dit zou volgens hem de mooiste salon van Europa worden.” De knoop was daarna snel doorgehakt. 

“KLASSIEK EN STOER GAAN HAND IN HAND” 

Yin en yang 

Huub en Sharon weten zelf heel goed wat ze willen, maar wisten direct dat ze voor zo’n groot project moesten samenwerken met een expert.
Ze vertelden uitgebreid over hun smaken en wensen, maar stonden ook open voor goede adviezen. “Het was echt yin en yang”, omschrijft Sharon. “Het klikte en we merkten dat Guy onze ideeën feilloos aanvoelde en erop inspeelde. Ik had bijvoorbeeld spontaan een gigantische lamp van Marcel Wanders gekocht. Hij heeft later in het lichtplan ook nog drie andere, bizar grote, akoestische kroonluchters opgenomen. Deze dempen het geluid en dat is nodig, want de hoge plafonds zorgen voor een hol geluid.” 

Duurzaam 

Het nieuwe interieur is industrieel, stoer en helemaal van deze tijd. Huub: “Maar het monumentale pand is intact gehouden. De oorspronkelijke eigenaar heeft het gebouwd toen hij uit Indië kwam en er heeft ook een klooster in gezeten. Elementen daarvan zie je terug. We houden van echtheid en van duurzaamheid, een betere wereld. Met zo’n pand kun je een ‘legacy’ achterlaten.” 

 

Lees het complete interview in de nieuwe editie van Coiffure. Geen abonnement? Lees hem dan nu gratis digitaal op de site!

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print