@ www.gemeentemuseum.nl

 

Big hair, crop tops en schoudervullingen. Hoe zag jij eruit in de jaren '80 als je naar een feestje ging? Van 28 september 2019 t/m 12 januari 2020 staat het Gemeentemuseum in Den Haag in het teken van dansmode. Voor het maken van het bijpassende tijdschrift is het museum op zoek naar foto's van looks uit de jaren '80. 

Van subculturen als hiphop tot klassiek ballet. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. En van professionele kostuums – al dan niet ontworpen door bekende couturiers zoals Viktor & Rolf en Jan Taminiau – tot kleding van grote namen uit de modewereld die zich hebben laten inspireren door die betoverende danswereld. De danswereld is een grote inspiratie, zowel voor modeontwerpers als hairdressers.

Bijvoorbeeld voor Maria Grazia Chiuri van Dior bijvoorbeeld. En ook ontwerpers als Giambattista Valli en Tomo Koizumi gebruiken momenteel grote wolken tule in hun ontwerpen. Bovendien worden steeds vaker dansers als model gekozen. Niet zo gek, want dans gaat net als mode over beweging, vrijheid en schoonheid.

Ook buiten de catwalk zie je regelmatig de invloed van dans. De charleston, de jive, discomuziek of house maken niet alleen dancing queens van ons, maar beïnvloeden ook wat we dragen. En subculturen zoals hiphop en muziekstijlen als disco of gabber hebben direct invloed (gehad) op het modebeeld. 

Let’s Dance! brengt de bijzondere relatie tussen mode en dans over en weer uitgebreid in beeld. Klinkt het leuk en heb je ook zin om geïnspireerd te worden door Madonna, John Travolta of misschien zelfs de beenwarmers uit Flashdance? Dan kun je HIER je kaartjes kopen. 

Hoe zag jij eruit?
Daarnaast heeft het Gemeentemuseum nog een leuke actie op social media. Laat zien hoe jij eruit zag in de eighties en je maakt kans om in het magazine gepubliceerd te worden! Natuurlijk krijg je ook eentje thuisgestuurd.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print