In een Amsterdams winkelcentrum is Hairstudio Rayzers gevestigd. Grote ramen geven zicht op een eigentijds interieur. De combinatie van zwart staal en warme chocoladetinten werkt perfect. Een salon waar je je meteen thuis voelt.

De salon is volledig op de schop geweest. “Het is tot casco gestript, zelfs de dekvloer lag eruit. Vervolgens is alles vernieuwd; van de airco tot leidingen en het lichtplan aan toe.” Het hoge plafond is zwart geschilderd. “Om de akoestiek beter te maken, hangen er akoestische witte panelen vanaf het plafond die geluid perfect dempen. Dat werkt niet alleen heel goed, het staat ook heel mooi. Blikvanger in het interieurontwerp vind ik de op maat gemaakte kast van drieënhalve meter hoog en zeven meter lang. Het is bovendien de grootste kast die Inline, het interieurbedrijf dat dit project heeft gerealiseerd, ooit heeft gemaakt. Er is nu volop kastruimte: ik kan er mijn voorraad in kwijt, maar ook de werkkarretjes zijn erin weggewerkt. Hierdoor oogt de salon opgeruimd. Het heeft door de stalen ladder qua uitstraling iets weg van een bibliotheekkast. De combinatie van de bruine frontjes en het stoere zwarte staal vind ik echt goed werken.”


De hoge spiegels zijn midden in de salon geplaatst. “Het zijn royale kaptafels, de stalen frames lopen door tot het plafond. Er is veel afstand tussen de knipplaatsen en de stoelen hebben een prachtige cognackleurige bekleding. Ook de kappersstoeltjes zijn bekleed met hetzelfde materiaal. Het eindresultaat is nog mooier geworden dan ik had verwacht. De warme kleuren, het bijzondere interieur: het klopt gewoon. In de aanloop naar de verbouwing, had ik een erg goed gevoel over het project, omdat de samenwerking met Inline uitstekend was. Het is een bedrijf dat met je meedenkt, je krijgt snel antwoord op je vragen en wordt uitstekend begeleid. Dus toen de verbouwing van start ging, wist ik dat het goed zou komen. Dat gaf een geruststellend gevoel. Eindelijk heb ik een salon die mijn stijl weergeeft. Hier voel ik mij thuis.”

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print