Altijd al willen weten hoe het leven van een bekende hair stylist eruit ziet? Bekijk dan de korte documentaire The Life of a Hair Stylist over Tecni.ART Artist Tommy Hagen. De zeven minuten durende minidocu is opgeknipt in drie chapters: 01 The Fundament, 02 The Recipe en 03 The Search.

Het verhaal
Samengevat zien we Tommy Hagen privé in zijn eclectisch ingerichte thuis, omringd door zijn twee kids, kletsend met vrienden, bladerend in inspirerende boeken en mijmerend. En natuurlijk zien we de hairstylist ook in de weer met haar, waarover hij zegt: “Haar is voor mij een stuk canvas waarin je beweging en structuur kunt vastleggen door middel van warm en koud.”

Als Tecni.ART Artist maakt Hagen met de producten van de stylinglijn van L’Oréal Professionnel de meest spannende looks. “Tecni.ART is heel fijn om mee te werken en het past echt bij mij. De lijn is compleet inzetbaar voor alle type haarstyling jobs, voor in de salon tot veeleisend backstage fashion werk.”

Tommy Hagen is alweer ruim vijfentwintig jaar actief als hairstylist. Zelf verwoordt hij het zo in The Life of a Hair Stylist: “Als je heel lang van iets droomt, en die droom wordt werkelijkheid, dan leef je echt in een droom. Je dat realiseren is heel erg tof.”

In de documentaire is Hagen ook bezig met de voorbereidingen voor een Mirror Mirror-shoot. Later zien we hem op de set zijn ideeën uitvoeren met Tecni.ART 6Fix, de meest krachtige hairspray met drievoudige diffusie: 24 uur fixatie en beschermt de look tegen vochtigheid. Met Tecni. ART Fix Polish gel-in-wax brengt hij het haar in model. De nieuwe wax, op basis van caramel, zorgt voor fixatie en extra glans. Vertederend in de documentaire is Hagens moeder die zich vroeger vaak ongerust afvroeg ‘wat er van hem in het leven terecht moest komen’. “Dat ie nu zo’n prachtige jongen is, ja, daar kan ik alleen maar trots op zijn.”

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print