Tekst: Anouk Oudkerk Pool 
Haar: Siko van Berkel 
Fotografie: G+K 
Styling: Maaike Staal 
Make-up: Mascha Meyer (House of Orange)

Hij kreeg carte blanche om een collectie te maken rondom de nieuwe natuurlijke haarverzorgingsrange van Redken. Hair artist Siko van Berkel neemt ons mee in het ontwerpproces voorafgaand aan de fotoshoot. “Ik wilde een edgy fashiongevoel koppelen aan nature, science en future.”

"De aanleiding voor de nieuwe collectie was de release van de nieuwe haarverzorgingsrange van Redken: Nature&Science. Die is natuurlijk en vegan, iets waar steeds meer vraag naar is. En dat is een nieuwe stap van een merk, dat je in eerste instantie niet zo met de natuur associeert. Redken staat echt voor fashion, zeker als je kijkt met welke artists ze werken en de producten die ze uitbrengen. Mijn doel was om dat fashiongevoel, dat best edgy kan zijn, te verenigen met die nieuwe waarden.

Ik vond het interessant om daarbij niet alleen het begrip ‘natuurlijk’ te gebruiken, maar ook future. We hebben een filter voor de achtergrond gebruikt, zodat die iets futuristisch kreeg. Ik wilde graag werken met de Belgische fotografen Domen + Van de Velde, omdat ik weet dat zij heel goed zijn met digitale bewerkingen, het aanbrengen van filters. Door het kleurgebruik van de achtergronden lijkt het net alsof je een andere dimensie bent binnen gestapt.
Een ander aspect dat ik wilde toevoegen is diversiteit. Niet alleen omdat ik het echt iets van nu vind, maar ook omdat ik het goed bij het thema ‘natuurlijk’ vind passen. Iedereen is mooi zoals ‘ie van nature is."

Nature + Science
Performance first: Dat staat bij Redken ten allen tijde centraal. Dus ook bij de lancering van Nature + Science, een compromisloos, natuurlijk alternatief voor drie geliefde haarverzorging ranges: Color Extend, All Soft en Extreme.

Lees alles over de shoot van Siko van Berkel en de nieuwe productrange van Redken in de nieuwe zomereditie van Coiffure. 

Schermafbeelding 2019-07-04 om 10.11.09

 

Bekijk hier de video waarin je een kijkje achter de schermen krijgt van de shoot.

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print