De Nederlandse kappersbranche verwacht hard geraakt te worden door de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête van de Coiffure Media Group en Aimy kapperssoftware onder 535 kappers in Nederland. De respondenten van het onderzoek verwachten gemiddeld 27% minder omzet te zullen realiseren in 2020. Ruim eenderde verwacht zelfs een omzetverlies van meer dan 30%. De grootste zorg onder kappers is op dit moment: financieel het hoofd boven water houden (66%).

"Het zijn uitdagende tijden voor de kappersbranche", zegt Daan Koek oprichter van Aimy. "Er heerst nog veel onduidelijkheid onder de kappers over de impact die de crisis met zich meebrengt en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan”. Eenderde van de kappers is ontevreden over de informatie die vanuit de overheid beschikbaar is.

De opvallendste uitkomsten:

#1 Merendeel had de salon liever (beperkt) open gehouden
70% van de respondenten geeft aan het liefst de salon open of deels open te hebben gehouden, met gepaste regels, zonder overheidsingrijpen. Hiermee hoopten zij voornamelijk de financiële gevolgen van de crisis te kunnen beperken.

#2 Prioriteit: werktijdverkorting aanvragen
De belangrijkste prioriteit voor saloneigenaren blijkt momenteel het aanvragen van werktijdverkorting (33%). Verder investeren kappers veel in social media (22%) en in online verkoop van professionele haarproducten (20%).

#3 Beperkt vertrouwen in direct herstel
Kappers zijn verdeeld over de vraag of ze direct herstel van de omzet verwachten als de salon weer open mag. Minder dan de helft van de kappers (48%) denkt dat de omzet na de coronacrisis meteen herstelt, 40% denkt van niet.

#4 Klanten zijn de belangrijkste hoop
Het vertrouwen in het financieel opvangen van de coronacrisis wordt grotendeels neergelegd bij klanten (75%). Veel kappers geven aan dat zij na de crisis direct meer gaan werken (71%) en klanten massaal gaan benaderen (57%) voor een succesvolle heropening. De overheid wordt slechts door eenderde van de kappers genoemd als belangrijke partner in het herstel (31%).

Het onderzoek is tussen 30 maart en 1 april 2020 uitgevoerd onder 535 saloneigenaren, salonmanagers, stylisten en kappers in Nederland. 

Een uitgebreide samenvatting kan worden gedownload via https://meetaimy.com/onderzoek 

 

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print